Hovedsiden  
  Tester  
  - Testarkiv  
  Nyheter  
  - Nyhetsarkiv  
  Motorsport  
  Messer  
  Søk  
     
  Kontakt oss  
     

 Test: Volvo XC70 Ocean Race

Utseende og design
Volvo XC70 Ocean Race
Volvo XC70 Ocean Race

Volvo Round The World Race for seilbåter er, som navnet sier, sponset av Volvo og testbilen er en spesial utstyrsutgave til dette racet. Fargen er derfor havblå. Det er en fin farge som kler bilen godt.

Designet er i bunn og grunn en vanlig V70 så det kan du lese mer om her, men det er noen forskjeller som tydelig viser at du kjører XC70.

Det som er lettest å se må være de kraftige skjermene og beskyttelseslistene foran og bak. Bilen har også høyere bakkeklaring (200 mm).

Førermiljø og interiør
Volvo XC70 Ocean Race
Volvo XC70 Ocean Race
Volvo XC70 Ocean Race
Volvo XC70 Ocean Race

Dersom du noen gang har sett en Volvo innvendig vil du umiddelbart kjenne deg igjen i XC70. Den er omtrent identisk med eksempelvis S80 som vi har testet tidligere. Det er relativt mange knapper, men det hele er ganske så logisk utført og du trenger ikke mange minuttene før du har full kontroll.

Vår testbil var utstyrt med elektriske førersete og det var lekende lett å finne en god sittestilling. Som alltid når vi tester Volvo vil vi skryter av setene. De er gode å sitte i og tilbyr komfort på øverste hylle. Eneste ankepunktet vi har er at vi kunne ønsket oss en tanke mer sidestøtte. Men dette er småplukk.

Inne i kupeen er det nesten tyst som graven. Det er minimalt med diesel- og vindstøy som trenger inn. Vår bil var utstyrt med doble vinduer som må ta en del av æren for lydnivået, men Volvoingeniørene har gjort en god jobb. Istedenfor å sitte og irritere deg over ulyder kan du dermed heller sitte og nyte godlyden, nemlig det integrerte surround musikkanlegget. Det har futt nok til en fest, men mer imponerende er hvor klart det spiller. Det er nesten som å sitte på konsert i konserthuset.

Testbilen var utstyrt med navigasjonsanlegg. Dette er litt uvant plassert, da det i avslått tilstand ligger skjult i dashbordet. Når du skrur det på stiger det opp som. Navigansjonsanlegget betjenes fra knapper bak rattet. Det var litt vansklelig i starten, men det sitter snart i fingrene. Med trening kan du betjene intuitivt samtidig som du holder begge hendene på rattet. Det er tydlig at Volvo satser mye på å være en bil for hele familien. Bilen kan nemlig utrustes med en hel rekke smarte løsninger. Hva sies for eksempel om søppelposeholder, lekesett for barn til å feste på stolryggene og flyttbar kjøleboks?

Volvo stasjonsvogn er kjent for å ha god bagasjeromsplass. Vi var derfor overrasket over gitteret mellom baksetet og bagasjerommet. Dette skal hindre at bagasje flyr inn i kupeen. I utgangspunktet en kjekk sikkerhetsanretning, men den stjeler mye plass i høyden. Vi erfarte at store gjenstander som du lett får plass til i en annen bil måtte settes igjen hjemme.

Forrige side 

Neste side

 Innhold
 Annonser
 Samarbeidspartnere

  Copyright © motorweb.no. All rights reserved. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Ansvarlig redaktør: Christian Tvedt
Webansvarlig: Andreas Jahren