Hovedsiden  
  Tester  
  - Testarkiv  
  Nyheter  
  - Nyhetsarkiv  
  Motorsport  
  Messer  
  Søk  
     
  Kontakt oss  
     

 Test: Volvo XC70 Ocean Race

Under panseret
Volvo XC70 Ocean Race
Volvo XC70 Ocean Race
Volvo XC70 Ocean Race
Volvo XC70 Ocean Race
Volvo XC70 Ocean Race

Motoren i testbilen er en nyutviklet 5-sylindret 2,5 liters dieselmotor som yter 185 hk og 400 nm. Denne kraftpakken sørger for at du har mer en nok krefter til å takle næragt enhver situasjon og sprinten til 100 tilbakelegges på 9,5 sekunder.

Viktigere er trekkraften i fart. Forbikjøringer blir en lek og du har fartsressurser i massevis. Motoren har, for å være en diesel, et relativt bredt turtallsregister. Bilen trekker uanstrengt helt til turtallsperren, maks effekt oppnås ved 4.000 omdreininger.

Vår testbil var utstyrt med en 6 trinnsautomatgirkasse med to sjalteprogram. Vi likte spesielt godt at det er mulig å låse bilen i gir når du bruker den "manuelle" sjaltegaten. Dette er kjekt ved litt mer aktiv kjøring. Det er ikke mange direkte konkurrenter til Volvo XC70. De eneste er vel p.t. Audi Allroad og Subaru Outback.

Mens Audien kommer med luftfjæring som gjør at du kan heve og senke bilen bruker Volvo noe som de kaller Four C. Dette systemet har vi testet tidligere da vi kjørte V70R og du kan lese mer om det her. Det fungerer bra, men kan ikke heve bilen når snøstormen akkurat har blåst igjen veien til hytta.

Four C systemet sørger for at bilen svelger selv de største ujevnheter i veien med et smil. Understellet reagrer så kjapt at du ikke engang rekker å registere at den var en dump der før du er langt forbi. Vår testbil er med andre ord en og og komfortabel reisekamerat.

Etter å ha tilbakelagt en uke og mange kilometer i vår Ocean Race er vi imponert over byggekvaliteten i bilen. Vi kjørte på mange typer underlag og det var ikke en ulyd å høre. Ikke noe irriterende rinsting eller løse paneler, bra Volvo.

Volvo er en av få bilprodusenter som bruker 5 sylindrete motorer. Vi skal ikke gå inn på ulemper og styrker her, men det gir en karakteristisk lyd og det er ikke noe vanskelig å kjenne igjen en Volvo på lang avstand.

Fun factor
Volvo XC70 Ocean Race

Vi må si at vi hadde en fin uke bak rattet i Volvoen. Bilen føles trygg og solid og er et godt alternativ til en SUV. Flesteparten av de SUV’er som blir solgt setter aldri dekkene utenfor veien i alle fall så hvorfor ikke kjøpe en XC70 isteden? Den kommer mest sannsynlig frem alle steder du måtte ønske i alle fall og kjøreegenskapene er bedre tilpasset vanlig vei. Det er ikke mange direkte konkurrenter til Volvo XC70, men noen finnes. Vi har tidligere testet Subaru Outback og Audi har nettopp lansert sin nye Allroad. Alle tre er bra biler og hver har sine trofaste supportere.

Forrige side

Neste side

 Innhold
 Annonser
 Samarbeidspartnere

  Copyright © motorweb.no. All rights reserved. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.
Ansvarlig redaktør: Christian Tvedt
Webansvarlig: Andreas Jahren